Even voorstellen

Ingrid Harmina Plekkingra

Vijfentwintig jaar werkte ik als fysiotherapeute in een algemeen ziekenhuis, waarvan de laatste 10 jaar parttime. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om mensen in ‘beweging’ te brengen. In eerste instantie zocht ik dat in de turnwereld; fysiotherapie is het uiteindelijk geworden.

Fysiotherapeute zijn is een mooi beroep, waar ik ook veel van mijn kwaliteiten in kwijt kon. Tijdens de behandelingen gingen mensen mij ook veel vertellen van hun problemen, op het werk of thuis. Ik vond toen dat ik te weinig bagage had om mensen daarin verder te kunnen helpen.

Zo kwam ik in aanraking met de klassieke homeopathie, wat mij erg aansprak, omdat niet alleen het lichamelijke onderzocht en behandeld werd, maar ook het emotionele, geestelijke en spirituele deel kon worden aangesproken en er gingen ‘werelden’ voor mij open.

Ik bleef nieuwsgierig en kwam in contact met de opleidingen van Roy Martina, waar ik de NEI- en INTEGRA-opleiding volgde.

Ik volgde een opleiding tot Ervaringscoach, verdiepte mij in de Bioresonantie van Paul Schmidt en Manfred Denecke en kwam in aanraking met de ASYRA, het nieuwste apparaat op het gebied van Energetische en Biofysische Geneeskunde, na een studie aan de NAEG: de Nederlandse Academie voor Energetische Geneeskunde.

Sinds enige tijd werk ik aan een geheel nieuwe lijn in het begeleiden van mensen, aan het GOLDEN CHAAS 24-13 Energy Opleiding Instituut.

 Heel  verrassend was voor mij de kennismaking met Ewald Stoteler. Ewald ontwikkelde de Ziekteclassificatie volgens de visie van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de Klassieke Homeopathie. Voor mij werd toen duidelijk ( nov.2015), dat Klassieke Homeopathie onlosmakelijk verbonden is met Ziekteclassificatie.